Klart man ska ha ett gipsavtryck…

Simon på öppna förskolan

På öppna förskolan dit vi brukar gå där vi har varit 3 gånger nu så gör de gipsavtryck eller vad det heter, du vet såna där gipsavgjutningar av bebishänder och bebisfötter, på tisdagar. Sist jag var där med Simon lovade som sagt sångtanten att vi skulle lösa gåtan med att gjuta i min egna ram tillsammans.

Idag var vi där.

Hon tittade på min ram och sa ”jaha… jaa, undrar hur vi ska fixa det där…”. Men vi löste det, vi var 4 pers som slog våra kloka huvuden ihop och, tror vi, löste det hela genom att stötta upp trolldegen på en kartongplatta som i sin tur stöttades upp på 2 gamla matlådor inne i ramen.

gipsram

Det tog säkert 20 min att få till den jämna fina yta som måste vara i degen för att det ska kunna bli bra. När vi sen tryckte ner Simons andra fot i degen så var jag så fokuserad på det att jag glömde hålla i hans första fot. Det slutade med att han hade 3 fotavtryck och 2 handavtryck i ramen, och så kunde jag naturligtvis inte lämna det så det var bara att göra om. Jag och en personaltant – en före detta keramiker – ägnade således 10 min med att smeta igen alla fotavtrycken för att sedan försöka på nytt.

blivande gipsavtryck

Jag kände mig jättedryg och erbjöd mig att bara skrota allt och komma tillbaka och göra om nästa vecka, eftersom de säkerligen hade annat för sig än att tramsa runt med mig där, men det behövdes tydligen inte.

Om en vecka ska vi hämta det färdiga resultatet… det ska bli spännande att se hur det blev till slut.

En reaktion på ”Klart man ska ha ett gipsavtryck…

  1. Pingback: Gipsavtryck, resultatshow | Mammatrams

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s