Bröd

image

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt

Blanda i en stor bunke, och tillsätt sedan:

  • 2 dl rårörda lingon (vi använder 2 dl sylt)
  • 3 dl filmjölk

Arbeta ihop smeten. Tillsätt valfritt:

Solroskärnor, havre, linfrö, torkade plommon/persikor, russin m.m.

Gräddas i bröad brödform (den kortare sorten).grov mjölmix

Ugn: 200 grader, 1 timme eller
varmluft: 180 grader, 50 min

Glutenfritt: Byt ut mjölet mot motsvarande mängd Finax mjölmix.

Mjölkfritt: Byt ut filen mot havregurt eller annat snarlikt.

Krydda gärna med ca 1 msk brödkryddor.

mjölkfritt bröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s