Steffi med skötbordet

Samma dag som förlossningen startade, dvs den 15/4, åkte jag iväg till
grannskapat en bit härifrån för att köpa ett skötbord jag hittat på Blocket.tvättbjörne skötbord för badkar
Det är ett sånt där som man ställer på badkaret, som jag börjar tro inte längre säljs i affärer eftersom det var så svårt att hitta. Vårt badrum uppe är ganska litet och jag ville gärna ha skötbordet i anslutning till badkaret, och det enda jag hittade i handeln var skitfult. Säkert jättebra, men anskrämligt.

Hursomhelst, jag var där kl 10 på förmiddagen enligt överenskommelse, Steffi hette tjejen som sålde det och det visade sig vara en jättetrevlig figur. I vanliga fall räknar man väl med en ca 5 min för att köpa nåt via annons; tiden det tar att betala och flytta varan ut ur hemmet liksom, men jag blev kvar i säkert en halvtimme. Vi stod i trapphuset och pratade, hon berättade om barn — hennes son hade vuxit ur skötbordet — och förlossning, vi bytte erfarenheter om graviditetsillamående, graviditet i allmänhet, barn i allmänhet, och amning. Hon sa en av de där sakerna jag önskar att fler hade sagt till mig när jag var gravid, hon sa:

”Att föda barn, alltså det gjorde ju ont och sådär, men att föda var det coolaste jag gjort. Det coolaste!”

När jag gick därifrån hade jag fått en badbalja (en likadan som den jag köpte på Ikea för inte så länge sen) och en Medela bröstpump på köpet, tillsammans med ett löfte om avlagda babykläder när hon ska rensa sin sons garderob.

”Jag sparar ditt nummer så hör jag av mig om det. Det är roligare att veta att de kommer till användning än att lämna in dem anonymt på Myrorna till exempel”, sa hon jag till slut skulle gå. ”Du får gärna skicka ett litet sms när bebisen är ute”, la hon till med en blinkning.

tvättbjörne på plats

Det här med amning verkar vara ett känsligt ämne, och det blev ännu tydligare när Steffi berättade om sina egna problem att få det att funka och BVC-sköterskans påtryckningar om att det minsann skulle gå. Det gick så långt att hon bytte BVC för att slippa pressen och komma ur svackan där man tänker att man är en dålig mor som inte kan föda sitt barn ordentligt så att det blir mätt. Känslan av att vara otillräcklig är aldrig kul och för en nybliven mamma som är så känslig redan som det är… det är som bäddat för depression. Historien förtäljde inte om det verkligen gick så långt, men i vilket fall som helst så är jag förvånad, bestört och skeptisk till BVC-sköterskor som inte tar kvinnor med för lite mjölk på allvar. Att amning ska vara ett så laddat ämne…!

Har bebis kommit

Oftast när man säger att ”vi kan väl höras nån gång” så brukar man visserligen mena det där och då, men det brukar aldrig bli mer än ord. Men Steffi hörde faktiskt av sig 🙂

gud va kul

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s